BANNER-01.jpg
 
 
 
 Een aantal enthousiaste leden van ons koor leggen de belevenissen tijdens onze verschillende optredens ook in woord vast. Hieronder volgt een bloemlezing van deze verslagen:
 
 
 
 

Afbeelding1.jpg

 

’T ELSHOUTS AKKOORDJE GAAT DE DWERGONISCHE GRENS OVER

Op donderdag 16 februari gaat het gebeuren. ’t Elshouts AkKOORdje verlaat aan de vooravond van carnaval 2023 het eigen Zaandhoazenlaand en steekt de grens over naar het naastgelegen Dwergonië.

Plaats van handeling is de Vennezaal van De Voorste Venne. Daar organiseert Het Groot Dwergonisch Mannenkoor het meezingfeest Viva Dwergonia 2023. De zangers en zangeressen van ’t Elshouts AkKOORdje waren bijzonder vereerd toen de Dwergonische Mannen hen uitnodigden mee te doen met dit grote meezingfeest.

Dirigent Kitty Adriaanse is reuzeblij over hun deelname aan Viva Dwergonia. “Met name de leden reageerden heel erg enthousiast om deze uitdaging aan te gaan. Naast het wekelijks repeteren, is het werken naar een uitvoering altijd een mooi traject om als koor mee te maken. En zeker voor een goed gevulde Vennezaal in Drunen.” Het Elshouts AkKOORdje is, volgens Adriaanse, het gezelligste meezingkoor van Elshout! Het doel om naast het muzikale gehalte op een hoger plan te brengen, staat ook de gezelligheid bovenaan. En dat straalt het koor uit Elshout helemaal uit. Naast leden uit Elshout kent het koor ook leden uit de kernen van de gemeente Heusden, Waalwijk en Kaatsheuvel. En een echtpaar uit België zorgt zelfs voor een internationaal tintje.

Wat het Elshoutse repertoire voor 16 februari betreft is Kitty Adriaanse duidelijk: “We hebben onze uiterste best gedaan gezellige meezingers uit te zoeken. Dat zijn liedjes die al op onze playlist staan, maar ook een paar nieuwe liedjes.” De verwachtingen zijn daarom ook in Elshout hooggespannen. Adriaanse: “We verwachten heel veel verbinding én gezelligheid en dat mag ook wel na deze vervelende coronatijd. Het zou daarom geweldig zijn wanneer ook vele liefhebbers samen met ons over de Dwergonische grens gaan.”

Ook de mannen van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor hebben gezorgd voor een deel met nieuw repertoire. Naast de aparte optredens van de beide koren wordt de avond afgesloten met een aantal gezamenlijke liedjes door beide koren. Op het podium staan dan bijna 100 zangers en zangeressen. De positieve ervaringen van de Dwergonische Mannen met bijvoorbeeld de koren Albateso en Très Jolie bij het Jubileumconcert van de gemeente Heusden afgelopen november tonen aan dat het gezamenlijke zingen met meerdere koren op één podium een bijzondere dynamiek oplevert.

Viva Dwergonia 2023 is vooral bedoeld voor mensen die niet van carnaval houden, maar wel van een meezingfeestje. En voor iedereen die wel van carnaval houdt en niet vroeg genoeg kan beginnen! De vorige edities van het zingen met de mannen hebben bewezen dat dit heel goed samen kan gaan. Je mond houden is op deze avond geen optie!

Omdat de meezingfeesten van het mannenkoor zeer regelmatig uitverkocht zijn, is aan te bevelen al tijdig de kaartjes te bestellen. Voor donderdagavond 16 februari zijn er 350 vrije zitplaatsen en 350 staanplaatsen aan statafels te koop. De kaartjes kosten € 11,00 aan de kassa van De Voorste Venne of via www.devoorstevenne.nl 

Kledingadvies carnavalesk light. De aanvang in de Vennezaal is 20.00 uur. 

   
  Optreden 6 januari 2020 voor stg. Eigen-Wijs
  ______

Maandag 6 januari hadden we al weer ons eerste optreden van het jaar. Zingen bij de nieuwjaarsreceptie van stichting Eigen-Wijs.

Om 18:30 druppelden de leden van het koor binnen bij het Patronaat in Nieuwkuijk. Waar natuurlijk eerst Nieuwjaar gewenst werd. We kregen een bakkie koffie of thee met een appelflap.

Rond de klok van 19:00 uur begonnen we met het lied “Elshout dat is een klein durpke”. Daarna werd er nog een woordje gedaan door de voorzitter van stichting Eigen-Wijs en een proost uitgebracht.

Rian nam het woord namens het koor en vertelde dat we een jarige in ons midden hadden. Ons eigen Casper. Daar moest natuurlijk voor gezongen worden.

Na dit mooie gezang kondigde Rian de rest van de liedjes aan. Voor de pauze kwamen er steeds meer mensen met het koor meezingen. Wat zeker een aanwinst was. Tijdens het laatste lied kwam er nog een visser langs. Dit vonden sommige dames wel erg spannend.

Na een welverdiende versnapering ging het tweede blok van start. Eerst werd Casper nogmaals in het zonnetje gezet omdat hij afscheid nam als voorzitter van de stichting Eigen-Wijs. En nogmaals werd hij toegezongen met “lang zal hij leven”.

Hierna kwam het toepasselijk lied huilen is voor jou te laat. Enkele mensen werden nog getrakteerd op de tranen van Will. De stemming zat er goed in. Er werd goed meegezongen. Tijdens het laatste lied werd er nog een polonaise ingezet. Een mooie afsluiting van een geweldig dankbaar optreden.

Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

_________________________________________________________ 
   
   Optreden 14 december 2019 voor de Zonnebloem
 

Om half 2 werden we verwacht in het patronaat te Nieuwkuijk in onze kerstkleding. Dit ziet er altijd mooi uit allemaal in het zwart met een mooie roos voor de dames en een sjaal voor de heren.

Er stond thee en koffie klaar met een kerstkransje. Dat is altijd lekker. Ook moesten we al doorgeven wat we wilden drinken in de pauze.

Om twee uur kon het optreden beginnen. Gezellige kerstliedjes afgewisseld met wat andere gevoelige liedjes.Niet alles ging vlekkeloos maar gelukkig heeft het publiek hier niet veel van gemerkt.

In de pauze stonden de drankjes al klaar en kregen we ook nog iets lekkers te eten. We konden er weer tegenaan voor het tweede blok. Dat ging hartstikke goed en er werd goed meegezongen door het aanwezige publiek.

Het was weer een gezellig optreden.

Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

  ______________________________________________________________ 
   Verrassing op woensdag 30 oktober 2019
 

Iedereen moest om 20:15 in koorkleding aanwezig zijn voor een verrassing. Wat zou het zijn???

Toen we binnenkwamen kregen we al een vermoeden. Omdat er op het scherm het logo van de Rabobank te zien was.

Rond 20:30 kwam er een medewerkster van de Rabobank om een cheque aan ons uit te reiken. Een mooi bedrag van €486,00. Met de cheque werd er ook nog een foto gemaakt met het gehele koor omdat daar ook nog eens €200,00 mee verdiend kan worden. 

Ook hebben we een subsidie van de gemeente gekregen voor ons 15-jarig jubileum van ruim €600. Dat is allemaal mooi meegenomen.
Daar hebben we natuurlijk met een schrobbelaar op geproost.
Het eerste lied wat we zongen was dan ook drink schrobbelaar.
Er zong ook nog een aspirant lied mee. Aan haar gezicht te zien vond ze het erg leuk dus wie weet. 

Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

_______________________________________________________________
  Optreden bij "De Disselzangers"in Ammerzoden 19.10.2019
 

Zaterdag 19 oktober werden we om 13:00 uur verwacht in Partycentrum de Weesboom te Ammerzoden. Ondanks de verkeersperikelen waren de meeste op tijd aanwezig.

Er stond lekker thee en koffie klaar met een stuk cake. Dat gaat er altijd wel in.

Om 13:30 uur opende de Disselzangers met het gezang. Er was behoorlijk wat publiek aanwezig. Na de Disselzangers waren de Vischwijven uit Woudrichem aan de beurt. Ze maakten een groots entree, in polonaise kwamen ze binnen. Ze waren niet met veel maar er kwam een mooi geluid uit. De stemming brachten zij er wel in.

Na de Vischwijven waren wij aan de beurt. Gelukkig hadden wij ook enkele fans in de zaal. Er werd goed meegezongen. Dat kwam natuurlijk ook doordat de liedjes op het scherm mee te lezen waren. Dat is altijd een leuke bijkomstigheid.

In de pauze werden er lootjes verkocht voor een loterij. Na de pauze waren eerst de Vischwijven aan de beurt. Hierna mochten wij weer ons beste beentje voorzetten.

Op het laatst was er nog een samenzang, dat is altijd een leuke afsluiter.

Het was een zeer geslaagd optreden.

Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

________________________________________________
   
  Optreden  bij "Kareltje" zondag 8 september 2019 
 

Zondag 8 september optreden bij Kareltje samen met de Krakende Noten.

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, als we het weerbericht van een week eerder bekeken zag het er niet al te veel belovend uit.

Maar zondag scheen af en toe heerlijk de zon en bleef het droog.

Om drie uur hadden al de koorleden zich verzameld bij Kareltje om daar een optreden te verzorgen samen met de Krakende Noten.

Ook liepen er twee wat vreemde figuren rond, wie dat waren weten we niet maar ze deden wel goed mee. Vooral tijdens het optreden van de Krakende Noten. Tijdens ons optreden waren ze wonderbaarlijk verdwenen in de menigte.

Het eerste blok waren de Krakende Noten aan de beurt. Gelukkig waren de meeste teksten die gezongen werden bekend zodat wij ook uit volle borst mee konden zingen.

Na een korte pauze waren wij aan de beurt. Ook onze liedjes waren herkenbaar bij het publiek en er volop meegezongen. Ook kwam er nog een visser uit Griekenland kijken. Maar hij ging ook weer weg. Nadat we het laatste lied ten gehore hadden gebracht werd er nog even gezongen voor onze jarige Wim die op deze dag 60 jaar werd.

Om kwart over 5 stond er lekker friet en een broodje kroket voor ons klaar. Dat ging er wel in. De Krakende Noten waren aan het derde blok begonnen.

Het vierde blok waren wij weer aan de beurt. Bij het eerste liedje kwam Sophietje nog gezellig langs. We zongen gezellige meezingers zodat het publiek weer lekker mee kon zingen.

Nadat een korte pauze kwam de grand finale met twee koren samen. Jammer dat er van de Krakende Noten al enkele leden naar huis waren. Maar al met al klonk het goed. Voor Kitty was dit de laatste keer dat ze voor de Krakende Noten dirigeerde. Ze had het daar zichtbaar moeilijk mee. Logisch natuurlijk.

Na een heerlijke mint jenevertje konden we terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

________________________________________________________

 

Open Meezingavond woensdag 10 juli 2019

   

Woensdag was weer onze jaarlijkse meezingavond voor familie en vrienden.

Rond acht uur waren er behoorlijk wat mensen, er waren dan ook rond de 90 kaartjes verkocht. Onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers was een publiek in afwachting van een gezellige avond.

Om acht uur begonnen we met het liedje Elshout dat is een klein dorpje. De mannen begonnen, daar na sloten de sopranen aan en als laatste de alten. Tijdens het eerste liedje kwamen er tot onze verrassing twee schoonmakers binnen die moesten de hele boel komen schoonmaken. Omdat ze het geld hard nodig hadden gingen ze toch maar aan de gang. Ze hadden ook nog enkele verzoeknummers die we graag ter gehoor brachten.

In de pauze werden er door enkele leden loten verkocht voor de loterij. En konden we ook een welverdiend drankje nuttigen.

Na de pauze brachten we nog wat gezellige meezingnummers ten gehore. Het publiek zong ook goed mee.

Toen we alle geplande liedjes hadden gezongen werden de loten getrokken. Het waren echt mooie prijzen.

We hebben ook nog een toegift gezongen; wat ook weer goed ontvangen werd.

    Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

 

  ______________________________________________________________
  Smartlappenfestival in Grave zondag 7 juli 2019 
 

Zondag gingen we met grote getallen naar Grave met de bus. We gingen met een dubbeldekker omdat het gezelligheidskoor “Om te Janken” uit Drunen ook mee ging.

Rond 11 uur kwamen we in Grave aan; waar we naar de tent gingen. Daar was al een drukte van belang. Iedereen werd voorzien van koffie of thee. Ook werden er lunchpakketjes uitgereikt.

Om 12 uur werd het festival geopend door de burgemeester. Waarna er een drietal liedjes gezongen werden door de deelnemende koren.

Ieder koor kreeg een begeleider mee. Ons koor had een gezellig echtpaar wat ons begeleidde.

Sommige leden hadden al dorst en streken neer op een gezellig terras. Andere gingen winkelen of zomaar wat rond lopen.

Om 13:40 stond ons eerste optreden gepland. Ondanks dat Kitty maar met 1 hand kon dirigeren verliep het heel soepel.

Het tweede optreden begon iets minder. Omdat een ander koor de muziek wel erg hard had staan konden wij onze muziek niet echt goed horen. Gelukkig ging het na een aantal liedjes beter.

Om 16:20 uur stond alweer ons laatste optreden op het programma. We zongen voor een terras waar sommige mensen al behoorlijk wat ingenomen hadden. Ze zongen luidkeels onze liederen mee, wat het optreden erg leuk maakte. We hebben op verzoek nog wat extra liedjes gezongen.

Rond kwart over 5 gingen we terug naar de tent. Sommigen hebben vlug nog wat gegeten en om kwart voor 6 moesten we alweer bij de bus zijn.

In de bus werd helaas niet veel gezongen omdat de voetbal dames op dat tijdstip de wk-finale aan het voetballen waren. Helaas hebben ze die niet gewonnen.

Rond 7 uur waren we weer in Elshout. Het was een zeer geslaagde en gezellige dag met ons koor.

                                         Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

  _______________________________________________________________ 
 

Optreden  Sint-Jan Evangelist kerk in Elshout 

 

Omdat het in mei Maria-maand is in Elshout, was ons koor uitgenodigd om de mis van 19 mei om half 10 muzikaal te ondersteunen.

Woensdag 15 mei hadden we een generale repetitie in de kerk. Dat ging nog niet helemaal vlekkeloos, maar we hadden er alle vertrouwen in.

Omdat er maar 6 heren mee konden zingen zondag, werd verzocht of er enkele dames mee wilde zingen.

Zondag om negen uur waren we aanwezig in het Rad in Elshout. En kwart over negen moesten we alvast opstellen en inzingen.

Tijdens het zingen liep de kerk al behoorlijk vol. Toen de mis begon waren bijna alle plaatsen bezet.

Kitty en Linda zongen samen het Gloria. Dat klonk heel mooi. Toos van Drunen las de lezingen voor; wat ze goed deed.

Tijdens de communie werden er ook twee liedjes gezongen. En als afsluiting zongen we Elshouts Wonderbare Moeder.

Na het optreden kregen we nog een kopje koffie aangeboden in het Rad.

Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

 

 

_______________________________________________________________

Meezingfestijn bij het Mades Meezingkoor

 

 

Zondag 31 maart was het zo ver. We waren uitgenodigd in Made voor het jaarlijkse meezing festijn.

We moesten er al vroeg zijn omdat we ook nog moesten sound checken. Dat nam nog best wat tijd in beslag.

Nadat de soundcheck was gelukt kregen we een lekkere lunch. Dat lieten we ons smaken. Tijdens de lunch werd door de dirigent van het Mades meezingkoor nog even een aantal regels doorgesproken.
Als eerste gaf het Mades meezingkoor een optreden. We konden allemaal goed meezingen want er hingen schermen.
De dansjes waren iets te moeilijk voor ons.

Tussendoor trad er nog een duo op. Duo Midlife.

Ons eerste optreden was gelijk een primeur. De heren stonden al op het podium te zingen het liedje "Elshout is Akkoord gegaan".

Tijdens het eerste refrein kwamen de tweede stem en de sopranen er al zingend bij. Bij het tweede couplet de alten. Dat was een mooie binnenkomer.

Ook kwam er nog een visser langs. Het optreden was een groot succes.

Tijdens ons tweede optreden zorgde Wil weer voor een hoop onrust bij het liedje "Huilen is voor jou te laat".

Al met al was het een gezellige dag met ons koor.

Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

 
 

Zingen bij manege “De paardenvriend”

 

We waren door manege De Paardenvriend benaderd of we wilden zingen op zaterdag 7 juli bij hun in Waalwijk. Dit voor de bewoners van Eikendonk, de aanleuningwoningen en hun familie.
Ondanks dat onze zomerstop al was begonnen, konden we hier toch echt geen nee op zeggen.

De weergoden waren ons goedgezind en het was er gezellig druk met mensen, maar er waren ook dieren aanwezig zoals paarden, schapen, honden, kippen en konijnen en leuke kraampjes; al met al heel leuk opgezet.

Na de opening ’s woorden van twee leuke dames in bolletjes jurken mochten wij beginnen met zingen. Iedereen zong al snel mee en we hadden natuurlijk ook voor leuke meezingers gezorgd.
Onze eigen Sofietje was er en ook onze visser was weer aan het afscheid nemen met het liedje adios adios. Hij was volop aan het hengelen naar de dames.

Ook werd er nog een pas de deux gedaan door twee mensen op twee prachtige zwarte paarden. Er werd met huifkarren rondgereden met mensen die graag een ritje wilde maken.

Na het eerste blok kwam er een andere artiest en wel ‘prins Erik’ optreden. Hij kon ook mooi zingen en zong vooral Engelstalige nummers met af en toe een Nederlandse liedje er tussen door.
In het tweede blok hadden we onze tranentrekker met “huilen is voor jouw te laat” die het in het publiek heel goed deed. Met deze warme temperaturen was het een heerlijke verfrissing voor iedereen.

Ook zong er nog een man met ons mee, die na een paar borrels op te hebben niet alles meer even goed mee kon zingen maar hij deed zeer zijn best en deed gezellig mee.

Daarna was de beurt weer aan de artiest 'prins Erik'die vooral op de Elvistour ging en zelfs de oudere kenden deze nummers en ook wij zongen gezellig mee.

Voordat we onze laatste half uur inzetten zongen Kitty en Wil nog samen een paar liedjes “waar zijn de liedjes van vroeger gebleven”. Daar zaten ook veel herkenbare liedjes bij en het publiek genoot er zichtbaar van.
Tussen al het zingen door werden wij helemaal voorzien van drank en hapjes we kwamen echt helemaal niets te kort.

In ons laatste half uurtje hadden we nog onze twee solo artiesten die de Zuiderzee ballade zongen.
En we hadden ook nog een nieuw aanstormend talent, en wel onze eigen soldaat Wijnand die ondanks de gezonde spanning het PERFECT deed. Hij liep wacht op het liedje “Ik sta op wacht” en al snel had hij weer twee mooie dames te pakken die graag met hem op wacht wilde lopen.

Maar aan alles komt een eind en dus ook aan deze mooie middag. Na afloop werden wij ook nog op friet en een ijsje getrakteerd en kregen nog zelf gemaakte advocaat mee, inclusief het recept.
Al met al hebben we een zeeeeeeer geslaagde leuke middag gehad. Wij zijn allemaal heel blij dat we JA hebben gezegd om voor al die mensen en de organisatie een bijdrage te leveren aan een heel mooie middag.

Organisatie van Eikendonk en Paardenvriend heel erg bedankt voor deze mooie middag.

Dit was het weer, een groet van

Maria, uit d'n Elshout

 
 

Jubileumweekend Elshouts Akkoordje 2 en 3 juni 2018

 

Eindelijk was het dan zo ver; het weekendje was aangebroken. Zaterdag 2 juni verzamelden we met de koorleden bij Mien en Piet Jonkers op de parkeerplaats.

De bus stond al klaar en het bestuur had voor iedereen een tas met handige en lekkere spulletjes. Nadat iedereen afscheid had genomen van de achterblijvers kon iedereen in de bus plaats nemen.

We hadden 1 uitzwaaier, de oudste zoon van Hans en Rian. Rian had al zo vaak hem uitgezwaaid dus hij moest wachten tot de bus weg was. Helaas voor hem had de bus wat opstart problemen dus duurde het iets langer dan verwacht. Maar hij hield vol.

Maar eindelijk daar gingen we. De buschauffeur Bart stelde zich voor en Kitty heette iedereen welkom. Gelukkig kon Ilse ook mee en Margo was ook nog op het allerlaatste moment toch nog mee gegaan. Helaas kon Emerentia niet mee.

De stemming zat er al snel goed in. Zeker nadat er schrobbelaar was uitgedeeld. Toos en Mien hadden nog een mooie tekst op het lied Sirtaki geschreven, wat door iedereen goed meegezongen werd. Na een uurtje was het tijd voor de lunch. Er was een heerlijke picknick geregeld. Nadat er genoeg gegeten en geplast was konden we weer verder.

Rond 1 uur kwamen we aan in Middelburg. Daar hadden we tot 4 uur tijd voor ons zelf. Er waren mensen die gingen shoppen, mensen die lekker op het terras zaten en natuurlijk werd er ook naar de koren geluisterd. Er was voor ieder wat wils.

Om 4 uur vertrokken we met de bus naar Vlissingen. Daar aangekomen werden de sleutels uitgedeeld en kon iedereen zijn spullen naar de kamer brengen. Om half 6 werden we verwacht op het terras van het hotel waar er een heerlijk BBQ buffet klaarstond. Onder het genot van een drankje werd er natuurlijk ook weer gezongen. Mieke kreeg nog een serenade iets over meisjes met rode haren die konden kussen. Iedereen had heerlijk gegeten en toen kwam er ook nog een ijsbuffet altijd lekker. Nadat iedereen genoeg gegeten had, kreeg de kok (hij sprak alleen engels) nog een applausje en met de woorden van Rian “je hebt het nice gedaan” zat het eten erop.

Om half 9 moesten we bloknootje en pen verzamelen op de eerst verdieping. Daar kregen we een pub quiz. De mannen waren team captains. Het waren behoorlijk pittige vragen. Na de pub quiz kwamen er zelfs nog enkele artiesten gecontracteerd.

Het eerste optreden was van Rian en Wilma met dan moet je mijn zuster zien. Het werd weer op hilarische wijze neergezet door de dames. Ook Kitty als de zangeres zonder naam deed het geweldig. De stemming zat er weer goed in en er werd volop gedanst. Hans Verhoeven bracht ook nog een nummertje ten gehore. Ik begreep dat hoe meer bier Hans op heeft hoe meer coupletten dit lied heeft.

Helaas komt aan alles een einde. Om 1 uur moest de muziek stoppen en kon je niets meer bestellen. Gelukkig hadden Kitty en Sylvia nog een heus slaaplied ingestudeerd, maar ik geloof niet dat iedereen er slaperig van is geworden. Ik denk ongeveer de helft van het koor ging naar zijn eigen kamer en de andere helft heeft nog even lekker doorgefeest met zelf meegebrachte drankjes en hapjes. Toen Casper een fles drank op zijn kamer wilde halen bleken daar ineens Kitty en Sylvia in bed te liggen met slaapmuts. Omdat ze de andere hotelgasten niet lastig wilde vallen zijn ze op het strand verder gegaan.

’s Morgens stond er een heerlijk ontbijtbuffet op ons te wachten. Niet iedereen had even goed geslapen omdat sommige mensen nogal hard snurkten of zelfs praten in hun slaap. Wijnand zag er erg gelukkig uit; hij had dan ook met twee dames op de kamer mogen slapen.

Om 11 uur heeft de buschauffeur nog een paar foto’s gemaakt van ons clubke en konden we weer naar Middelburg waar we twee optredens voor de boeg hadden. Het weer was super. Om 2 uur moesten we ons eerste optreden verzorgen. Het optreden was een groot succes en er werd goed meegezongen. Om half 4 stond het tweede optreden gepland, ook weer in een kerk. Ook hier hebben we weer een goed optreden neergezet met ons clubke. Ze vroegen of we meer wilden komen.

Om kwart voor 5 moesten we weer met de bus mee. Er werd volop gezongen en zelfs de polonaise ging door de bus. Of dit kwam door de flugels weet ik niet.

Rond 7 uur kwamen we weer in Elshout aan, waar we nog een bord friet met een snack kregen. Natuurlijk hebben we de buschauffeur ook nog even toe gezongen met het lied Seks met die kale. En het bestuur kreeg ook een welverdiend applaus.

Wat was het een super weekend met ons clubke.

Bedankt Kitty, Sylvia, Piet, Ine en Carla voor alles.

Maria uit d'n Elshout

 

Koningsdag in Drunen

 

Optreden koningsdag 2018 in Drunen

Tijdens koningsdag mochten wij als Elshouts Akkoordje het spits afbijten bij Drunen zingt en swingt.

Het weer zat mee en we hadden allemaal onze goede zin meegenomen. Iedereen zag er zeer koningsgezind uit met oranje accessoires.

Als eerste werd Piet Jonkers naar voren gehaald door Rian omdat hij de dag ervoor een lintje had gekregen. Na een welverdiend “lang zal die leven” kon ons optreden beginnen.

Aangezien alle teksten in de krant stonden konden heel veel mensen uit het publiek meezingen met de liedjes. Dat is natuurlijk wel zo gezellig.

Er stonden bijna allemaal meezingers op het repertoire dus de sfeer zat er al gauw gezellig in. Het laatste liedje wat we zongen zou de Sirtaki zijn. Dit werd samen met het Dwergonisch  Mannenkoor gezongen. Een erg leuk lied om mee af te sluiten. Alle danspasjes gingen ook redelijk goed.

Het was weer een zeer gezellig optreden.

Maria uit d'n Elshout

 

Hartjesdag s-Hertogenbosch

 

Zaterdag 14 april was weer de jaarlijkse Hartjesdag in Den Bosch. Dit jaarlijkse evenement is altijd gezellig.

Ondanks dat we dit jaar met maar 32 leden waren hadden we er allemaal veel zin in. Het weer werkte gelukkig ook goed mee.

Nadat iedereen zich gemeld had bij café Cosmopoliet waar een kop koffie of thee met cake genuttigd kon worden togen we naar ons eerste optreden toe. Ondanks dat het nog vroeg was zat de stemming er al goed in. Na ons eerste optreden hadden we een uur pauze zodat we iets konden eten en drinken.

Ons tweede optreden stond in de Hinthammerstraat gepland. Daar was het al drukker. We kregen nog hulp van een roze olifant met een hele kudde jongens die ons kwamen versterken bij Bossa Nova. Altijd fijn extra mannen erbij.

Het laatste optreden was bij het kerkpleintje. We stonden daar lekker in het zonnetje en hebben daar ook weer een leuk optreden gegeven.

Al met al was het weer een leuke dag, ondanks dat we maar met weinig mensen waren.

Dat was het weer, een groet,

                                        Maria uit d'n Elshout

 
Verjaardagsconcert in Zandley
 

Geef de pen door aan...

7 januari 2018, onze eerste ontmoeting samen als koor in het nieuwe jaar en wat voor één.

We waren uitgenodigd door de dochter van mevrouw Vloemans, bewoner in Zandley te Drunen. Zij werd 80 jaar en wilde dit op dezelfde wijze vieren zoals de moeder van ons Rian dit vorig jaar deed. Alle genodigden, bewoners en familie waren aanwezig. En wij, ‘t Elshouts AkKOORdje, mocht deze middag muzikaal invullen. Hier hadden wij als koor wel oren naar!

Het is zo bijzonder om zoveel mensen een leuke middag te bezorgen.

We werden warm onthaald en boven stond een lekker kopje koffie/thee klaar! Dit was onze eerste ontmoeting in het nieuwe jaar, dus konden we elkaar ook nog even een fijn en gezond 2018 wensen. Daarna zijn we beneden in de zaal gaan optreden. Het eerste blok hebben we 11 liedjes gezongen. Ondertussen werd er door familie en enkele bewoners gedanst. Deze middag werd door Rian weer aan elkaar gekletst, en menig lachspier werd geactiveerd.

In de pauze kregen we boven nog een consumptie, Top geregeld. Na een klein half uurtje mochten we weer aantreden. Maar voordat wij begonnen te zingen kregen we nog een geweldig, prachtig optreden van Toon Hermans (onze eigen Wil). Hilarisch voor iedereen. Wat werd er gelachen en gegierd. Het sloeg weer in als een BOM. Na dit optreden hebben wij nog eens 13 liedjes gezongen. Ook kwamen onze visser(Hans), Sophietje (Monique) en huilende, met echt water spuitende, (Wil) weer langs. Wat ook weer hartelijk werd ontvangen door het gehele publiek.

Wat een Machtige Prachtige middag hebben wij weer gehad, en niet alleen wij maar zeker de familie en bewoners hebben genoten. Als dank hiervoor kregen wij ook nog een envelop met een gulle gift, dit was een grote verassing!

Mevrouw Vloemans en Kinderen Bedankt!!!

Ik (Sylvia) geef “de Pen” door aan: Ans de Gouw

 
Kerstconcert met de Krakende Noten
 

Woensdag 20 december 2017 stond het optreden gepland met de krakende noten. Sinds een jaar dirigeert Kitty namelijk ook dit koor.

Het optreden vond plaats bij de thuisbasis van de krakende noten. De voetbal kantine van de Vlijmense Boy’s.

Bij binnenkomst stond een heerlijk bakkie koffie of thee klaar met een heerlijk kerstkoekje. De sfeer was echt kerst overal op de tafels stonden mooie kerststukjes.

Als eerste betraden de krakende noten het podium. Zij zongen geen kerstliederen maar lekkere meezingers. De gezelligheid zat er al vlug in. Na dit optreden mochten wij het podium betreden. Ons repertoire bestond voornamelijk uit kerstliedjes, dit werd door het publiek ook goed ontvangen.

Tijdens de optredens werd er rond gegaan met hapjes. Dat gaat er altijd wel in.

Nadat beide koren gezongen hadden was er een pauze, tijdens de pauze kregen we nog bezoek van een hoogzwangere vrouw en haar man. Het bleek een modern kerstverhaal te zijn waar ook enkele leden van beide koren werden betrokken. Zo waren er drie engelen, een os en een ezel. En natuurlijk niet te vergeten drie wijzen uit het oosten.  Dit optreden werd door iedereen met veel gelach ontvangen.

Na de pauze werd er door beide koren nog eenmaal een optreden verzorgd. Het laatste lied werd gezamenlijk gezongen. Stille nacht, heilige nacht.

Het was een gezellige avond voor beide koren. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

                                     Dat was het weer, een groet,

                                        Maria uit d'n Elshout

 

Jubileum Korenmiddag Elshouts Akkoordje

 

Vanwege het 10-jarig bestaan van ons koor werd er op zondag 18 oktober 2015 een korenmiddag georganiseerd. Al eerder dit jaar, op 27 juni, had er al een feestje plaatsgevonden voor alle koorleden, dus nu leek het ons leuk om dit jubileum ook nog eens met onze collega-koren te vieren. Op zaterdagmiddag was de versier-commissie al in actie in 't Rad (het gemeenschapshuis in Elshout) om de zaal te versieren, natuurlijk in onze koorkleuren zwart en lime-groen. Aan het eind van de middag zag de zaal er prachtig uit! Ook stonden volle tafels met prijzen klaar aan de zijkant van de zaal, voor de grote loterij die tijdens de korenmiddag gehouden zou worden.

Op zondag 18 oktober was het dan eindelijk zover. Om 11.00 uur waren alle koorleden aanwezig om nog even de laatste puntjes op de i te zetten. Iedereen had er zin in. Om 11.45 uur kwamen de eerst gastkoren al binnen druppelen. Iedereen werd voorzien van thee of koffie met een lekker stuk cake en daarbij nog een consumptiebon. De koren 'ZingMaarLekkerMee' uit Den Bosch en SanGdoel uit Raamsdonksveer zaten al aan de koffie, waarna, als laatste koor, het Dwergonisch Mannenkoor arriveerde; het feest kon beginnen!

Joost Muskens, onze spreekstalmeester voor deze middag, opende de korenmiddag. Als eerste optreden waren wij zelf, Het Elshouts AkKOORdje, aan de beurt. De stemming zat er al snel goed in en het zingen ging ook prima. Ons laatste lied van de eerste ronde, de Amsterdam-medley, werd zoals altijd weer afgesloten met een polonaise, echter deze keer niet de zaal in, maar naar buiten, vanwege de drukte in de zaal! Alle koren zongen allen een half uur, waarbij door het publiek goed werd meegezongen.

Tijdens de pauze en tussen de optredens door werd er een loterij gehouden en werden de loten verkocht. Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor het goede doel, de wensambulance. Ook voor de inwendige mens was goed gezorgd, buiten stond een snackkar klaar.

Na de pauze traden alle aanwezige koren nogmaals op, waarbij het laatste optreden voor het Elshouts AkKOORdje was. Er was een speciale act ingestudeerd waarvoor alle koorleden gehuld werden in mooie kleurige jurken (ja, ja, ook de mannen!!). Het was een fleurig geheel daar op dat podium. Het lied 'de liefde voor muziek' werd gezellig gebracht, wat ook te zien en te horen was aan de reacties vanuit de zaal. Als afsluiting van deze gezellige middag zongen alle koren samen het lied 'laat maar lekker gaan'.

Het was een zeer geslaagde dag! Trots en voldaan kijken we terug op deze middag, die we met het hele koor georganiseerd hebben!

 

Korenmiddag bij smartlappenkoor “de Krakende Noten” ….

 

Op Pinksterzondag 14 juni 2015, was ons koor uitgenodigd voor een optreden tijdens de korenmiddag bij 'De Krakende Noten' in Vlijmen.

Het optreden was georganiseerd in de voetbalkantine van de Vlijmense Boys. De meeste koorleden wisten niet zo goed waar het was, maar de meisjes uit Vlijmen hadden deze keer een thuiswedstrijd!

We werden ontvangen met een lekker bakkie koffie met een stuk cake en onze eigen Pieternel zorgde er voor dat ieder koorlid twee consumptiebonnen kreeg.

Nadat iedereen welkom geheten was kon het feest beginnen. En een feest was het!

Ook al waren we niet op volle sterkte, de pret was er niet minder om. Er werd met veel plezier gezongen en ook de solo's gingen goed. Het publiek zong en danste spontaan mee, wat voor veel sfeer en gezelligheid zorgde.

Ons laatste lied, de Amsterdamse Medley, maakte zoveel sfeer dat bijna iedereen meeliep in de polonaise.

Een compliment voor de goede organisatie! Mede hierdoor hebben we wederom weer een geslaagde en gezellige middag gehad!

Maria uit d'n Elshout

 
 Het Elshouts Akkoordje in Amsterdam!
 

Eindelijk was daar dan de grote dag aangebroken: zaterdag 5 juli 2014. De dag waar we allemaal lang naar uit hadden gekeken.

Ons schoolreisje naar Amsterdam…………….!

’s Morgens om half 9 moesten we al verzamelen bij de familie Jonkers, toch best vroeg op een zaterdagochtend. Iedereen had zich dit keer in het wit gestoken, ons zomertenue, met voor de dames een oranje bloem en de heren een oranje koord. Het zag er allemaal vrolijk uit en toevallig ook heel toepasselijk i.v.m. het WK-voetbal.

Om kwart voor 9 vertrok de bus richting Amsterdam. Toen we nog maar even in de bus zaten moest de buschauffeur stoppen omdat hij, naar eigen zeggen, zijn navigatie niet ingesteld had……., echter de werkelijke reden werd duidelijk toen we op de parkeerplaats t.h.v. restaurant ‘de Lucht’ een jonge vrouw (van lichte zeden) stond te liften die naar Amsterdam moest. Pieternel vroeg of er iemand bezwaar had dat we die meenamen. Natuurlijk had niemand dat, we moesten tenslotte toch die richting op. Maar….. ze bleek niet alleen te zijn, want haar opa was er ook nog bij!

Opa en kleindochter (Frank en Wim) gingen elke eerste zaterdag van de maand naar Amsterdam, als opa zijn geld gekregen had. Ze hadden ook nog enkele cadeautjes bij zich voor enkele koorleden. De nestors van het koor, Broer en Jan, kregen zaad, zodat ze daarmee naar de wallen konden. Rian en Toos kregen een rood lampje voor op hun achterwerk, zodat iedereen kon zien dat zij de laatsten in onze groep waren. Ook de echtparen werden niet vergeten: die kregen allemaal een slotje wat je aan een van de bruggen in Amsterdam kon hangen, als bezegeling van hun liefde voor elkaar. Hoe romantisch! Al met al een leuke ludieke actie van Wim en Frank, welke goed in de smaak viel!

De heenreis verliep vrij vlot, rond 10.00 uur waren we al in Amsterdam. Helaas regende het wel maar dat kon onze goede zin niet verpesten. Onze grote regelaar in Amsterdam, Joost, had een gids geregeld die ons naar de rederij bracht, waar we op een boot gingen voor een vaartocht door de grachten. Eerst moesten de keel gesmeerd worden met wat flugels, iets waar alle koorleden wel raad mee misten, waarna het lied, ‘aan de Amsterdamse grachten’, natuurlijk geweldig werd gezongen!

Na de boottocht liet onze gids Gunnar nog wat bezienswaardigheden in Amsterdam zien. Op een gegeven moment kwamen we op het punt waar we zouden lunchen, dat zag er gezellig uit, maar helaas regende het. Maar….. het overdekte terras bood uitkomst! Ook een lekker kaasje van ‘Het Cereaal’ ; de kaaskraam van Joost, liet zich goed smaken.

Om 13.00 uur gingen we zingen op de biologische markt van Joost, wat goed ontvangen werd door de marktlui én de marktbezoekers. Ons koorlid Ine Soeterboek ging met een poster en een bakje langs het publiek om geld op te halen; een mooi bedrag van 60 euro werd hier opgehaald!

Na het zingen liet onze gids ons nog meer mooie plaatsen in Amsterdam zien, waarbij de bekende Wallen natuurlijk niet ontbraken. Leuk was de spontane polonaise op de Dam met een aantal jongedames, die een opdracht hadden om een lange polonaise te filmen onder het zingen van het Wilhelmus. Ook een spontaan TV-interview van het duo Rita en Anita was weer spraakmakend.

Net voor ons laatste optreden regende het behoorlijk hard, waardoor we noodgedwongen even een café binnen moesten gaan, hetgeen natuurlijk niet echt erg werd gevonden. We kregen eerst nog een lekker brownie, geschonken door Joost, waarna de drank weer rijkelijk vloeide……

Nadat het weer was opgeknapt hebben we een prachtig optreden verzorgd op de 2emarkt. Publiek alom. Er werd meegezongen, gedanst, en er werd zelfs hier en daar een traantje weggepinkt van ontroering! En ook hier werd weer een mooi bedrag opgehaald!

Na ons optreden hadden we nog een kwartiertje om onze dorst te lessen. Omdat we weer op tijd bij de bus moesten zijn en nog even moesten eten, vertrokken we naar de friettent en hebben we allemaal de buik vol kunnen eten. Broer Verhoeven gaf hier nog snel even een mooi optreden weg. Een half uur later, mooi op tijd, zaten we weer in de bus richting Elshout, het mooie Amsterdam achter ons latend…..wat jammer!

Het was een super geslaagde dag. Een compliment voor de organisatie én natuurlijk voor ons geweldige koor, want de sfeer was super!!!

Dat was het weer, een groet van

 Maria uit d’n Elshout

 

Jaarlijkse feestavond: het 60-jarig huwelijksfeest van Kobus & Drieka

  Op zaterdag 28 december 2013 was het zover; Kobus & Drieka vierden hun 60-jarig huwelijksfeest. Bij binnenkomst werden de gasten verrast door de vier dochters van het paar, die er erg 'retro' uitzagen. Nadat iedereen gearriveerd was kwam het bruidspaar binnen en werd er een welkomstlied gezongen, wat vooral Drieka diep raakte. Kobus heette iedereen van harte welkom op het feest, waarna het eerste voordrachtje, het A-B-C, gedaan werd door de dochters Kee, Zus, Mieke-An en Jans . Als cadeau voor het bruidspaar hadden de verschillende families die aanwezig waren, ook een voordrachtje ingestudeerd; het was een verscheidenheid aan familieleden! Zo was er een familie die van Gospel hield, die het lied van Raymond van het Groenewoud "liefde voor muziek" ten gehore bracht. Pater Piet, als leadzanger, deed het erg leuk. Er was ook een "hard-rock" familie, deze leefden zich uit met een 'oudje' van AC/DC, afgewisseld met ons 'Mariaklokje', Broer kwam halverwege het optreden op als André Rieu om het Mariaklokje te begeleiden hetgeen alles tot een verrassend geheel maakte! Vervolgens een hilarisch optreden met het lied "kom uit mijn bedstee mijn liefste", met een heuse bedstee! De familie Donders (van Royke) kon ook niet ontbreken; jammer dat Roy er zelf niet was. In hun campingkleding waren ze goed herkenbaar! Als laatste was "de klassieke familie" aan de beurt, wat ook erg leuk was. Lauri Rieu kreeg het publiek direct van de stoelen en zijn orkest was geheel gekleed in stijl met de dames in prachtige baljurken en de heren in rokkostuums. De dames uit Kaatsheuvel hadden ook nog een leuk stukje, wat erg toepasselijk was. Kobus vroeg na alle voordrachtjes zijn Drieka ten dans op hun favoriete liedje "daar bij de waterkant" en danste de feestzaal rond.

We hebben weer een kei-gezellige avond gehad en ook de nieuwe feestcommissie voor 2014 is bekend. Volgend jaar zijn 'de meisjes uit Vlijmen' aan de beurt om er een gezellig feestje van te maken. Josine, Jolanda, Annemarie, Mieke en Ilse: succes volgend jaar met het organiseren.

Feestcommissie, hartstikke bedankt voor dit supergezellige feest!
 

Maria uit d'n Elshout

 
  Familieavond, woensdag 11 december 2013.

Elk jaar verzorgt het koor aan het eind van het zangseizoen een familieavond. Dit is een optreden voor familie, vrienden en bekenden, waarbij we laten zien wat we in het afgelopen jaar weerbijgeleerd hebben. Dit keer onderleiding van onze nieuwe muzikaal leider Bas! Voor beide partijen, koor en dirigent, is het even wennen en aftasten, maar de repetities worden goed bezocht en het enthousiasme is er. Na flink gerepeteerd te hebben stond op woensdag 11 december dus de familieavond gepland. Normaal is dit in de zomer, maar door omstandigheden is deze toen niet door gegaan. Ditmaal dus in december, overgoten met een "kerst-laagje". Het was fijn dat er veel publiek was en er ook meegezongen werd, want niet alles verliep vlekkeloos, maar gezellig was het zeker, met na afloop nog een lekker borreltje en hapje!

Optreden in zorgcentrum Boswijk te Vught, zondag 15 december 2013

Op zondag 15 december gingen we naar Vught om in zorgcentrum Boswijk onze kerstliederen ten gehore te brengen. Om er te komen viel nog niet mee, want bijna alle slagbomen waren dicht. Bij aankomst bleek iedereen de routebeschrijving van Piet (die juist was) wel te hebben, alleen had bijna niemand deze gelezen (de dames onder ons dus weer...). Bij binnenkomst eerst een lekker bakkie koffie en wat inzingen. Toen de stemmen opgewarmd waren, kon het feest beginnen! We moesten alles achter elkaar zingen dus best lang zonder pauze. Dit was op verzoek van de leiding van Boswijk vanwege de aandoeningen van de bewoners. Kitty was dit keer onze dirigent; een compliment aan Kitty want ze deed het weer fantastisch! Het zingen ging goed en ook werd er nog een mooi kerstverhaal voorgelezen door een medewerker van Boswijk. De bewoners genoten er zichtbaar van, en daar doe je het toch voor! Na het optreden nog een welverdiend drankje gedronken en vervolgens huiswaarts gekeerd. 'T was weer een geslaagd optreden!

Maria uit d'n Elshout

 
 

Optreden tijdens de H.Mis in de Maria-mei-maand in Elshout.

   
  Bij het Elshouts Akkoordje was het verzoek gekomen om tijdens de Maria-meimaand een mis muzikaal te begeleiden. Dat is natuurlijk heel wat anders dan het repertoire dat we normaal ten gehore brengen. Drie repetities is er  hard geoefend door iedereen en ook Christine wilde ons koor nog eenmaal muzikaal begeleiden op het keyboard!

Tijdens één voorafgaande repetitie, toen Jacques door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, heeft Kitty de rol van Jacques overgenomen, wat ze geweldig heeft gedaan. Samen met Christine had ze het goed voor elkaar.
Complimenten daarvoor.

Maandag 20 mei, 2e Pinksterdag, was aangebroken. Eerst een bakkie koffie in het Rad, waar iedereen goed wakker van werd, want het was best vroeg (08.45 uur) voor een vrije dag!

Maar het was het waard! We hebben allemaal ons beste beentje voorgezet en er een mooi optreden van gemaakt. Er waren veel complimenten van mensen die de mis bij hadden gewoond; altijd leuk om te horen want daar doe je het tenslotte ook een beetje voor.

Na afloop stond er een lekkere brunch klaar voor iedereen in café  'in de Gekroonde Hoed'  Dat ging er wel in.

We kunnen terugkijken op een mooi verzorgde en waardige Pinkstermis, met de complimenten aan allen die hiervoor gezorgd hebben!

Maria uit d'n Elshout

 
  29 december 2012: Het galafeest van ons koor,
   
 

De verwachtingen waren hoog gespannen. Om 20.00 uur precies werden we verwacht.

Iedereen werd over de rode loper geleid als zijnde echte supersterren!

Daarna ook nog op de foto bij een mooie oldtimer; dat beloofde veel goeds.

Natuurlijk waren er ook de laatkomers: de dames uit Vlijmen kwamen ruim een kwartier te laat; ‘Brabants kwartiertje’ zullen we maar zeggen.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Eenmaal binnen kregen we allemaal een lekker glas champagne en moesten de administratieve en financiële zaken afgehandeld worden, waarna het feest kon beginnen. Er was zelfs livemuziek en als deze meneer even pauze had, ging DJ-Stijn los.

Er werd ook nog een ‘gala-dame’ en een ‘gala-heer’ gekozen. De terechte winnaars waren Josine en Wijnand. Josine zag er uit als een echte diva en ook Wijnand zag er uit om door een ringetje te halen!.

Het feest was echt super, iedereen zag er geweldig uit en er werd veel gedanst en meegezongen.

Ook de zaal was prachtig versierd.

Als afsluiter kregen we om 01.00 uur nog een lekkere puntzak friet, wat er wel in ging bij het gala-publiek.

Feestcommissie, het was echt geweldig. Een goede afsluiter van 2012!!!!!!!

Iedereen een geweldig 2013 gewenst!

Maria uit d’n Elshout
 
 
 

Zondag 1 juli 2012:  de verrassingsfietstocht van het Elshouts Akkoordje,

   
 Er was een redelijk grote groep koorleden aangetreden voor deze tocht. Het viel me wel op dat er maar weinig heren waren in de korte broek, héél jammer want het oog wil namelijk ook wat! Voordat er gestart werd, werden er nog enkele "huisregels" meegegeven. We kregen twee telefoonnummers mee, één telefoonnummer voor als je zelf onwel werd en een tweede telefoonnummer voor als de fiets niet goed werd. Caspar was de vrijwilliger voor de medische hulp; Caspar plaatste wel de kanttekening dat, wat er ook gebeurde, hij altijd eerst mond-op-mond-beademing zou toepassen, tot grote hilariteit van de koorleden. In aansluiting hierop deelde Frank direct mee dat, ook al zou er iets ergs gebeuren, hij zeker niet zou bellen!

Om 13.00 uur precies gingen we van start in groepen, i.v.m. de veiligheid onderweg. Tijdens het fietsen bleek de ene fiets toch iets sneller te zijn dan de andere fiets, wat niet alleen te wijten was aan de tegenwind, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Na ongeveer een half uur gefietst te hebben, zagen we onze trouwste koorfan Ivo op het fietspad staan nabij een rustplaats; daar kregen we koffie of thee met lekkere chocolaatjes. We moesten er ook nog "benen" raden van de act die tijdens de familieavond opgevoerd was.  Maar dat was nu natuurlijk wel moeilijk omdat de heren een lange broek aan hadden. Ook werd er onder de koffie nog even gezongen, want waar ben je anders een smartlappenkoor voor?

Na deze welverdiende rust vervolgden we onze tocht. Na een flink aantal kilometers gefietst te hebben kwamen we in Heusden aan. Daar wachtte ons een echte verrassing: we gingen namelijk met de boot mee. Eerst nog een groepsfoto gemaakt en even warm gezongen bij de molen.

Om 15.00 uur gingen we de boot op. Helaas was het weer niet echt goed, dus moesten we binnen zitten, maar dat kon de pret niet drukken. Jacques met zijn accordeon speelde de deuntjes en wij zongen lekker mee. Broer was er natuurlijk ook bij, want die mag niet ontbreken. Of iedereen onze muzikale bijdrage kon waarderen weet ik niet, maar wij hadden wel lol. Er werden wat consumpties genuttigd waarna we om 16.15 uur weer terug waren in Heusden.

De fietsen werden weer gepakt, want er moest nog een flink stuk gefietst worden naar de volgende bestemming. Dat verre fietsen viel uiteindelijk wel mee: de laatste bestemming van deze middag was "brouwcafé" Kareltje. Doordat het weer iets minder was, hadden we het terras zo ongeveer voor ons zelf. We kregen per tweetal een dienblaadje met vier zelf gemaakte likeurtjes. Ook stonden er lekkere blokjes kaas en nootjes bij. Sommige mensen hadden waarschijnlijk dorst, want die hadden per persoon een blaadje. De likeurtjes gingen er bij de meeste koorleden goed in, al smaakten niet alle likeurtjes even lekker. Vooral de likeurtjes met limoen hadden qua smaak overeenkomsten met  "wc-eend". Het likeurtje van het huis, geschonken door "Kareltje", vonden de meeste koorleden het lekkerst. Na deze lekkernijen begon het: de stemmen kwamen los en er werd naar hartenlust, onder gezellige klanken van de accordeon, gezongen. Enkele dappere bezoekers op het terras bleven zitten...................... .

Ik denk dat er een likeurtje niet goed gevallen is, want tijdens het zingen van "de Amsterdamse grachten" werd  Ilse niet lekker en viel op de grond neer. Gelukkig was Caspar snel ter plaatse (onder de tafel ook nog!) en paste hij mond-op-mondbeademing toe, waarna het leed wonderbaarlijk snel verholpen was! Ook werd de "technische dienst" nog even gebeld door Wim om te vragen hoeveel fietsen per rit meegenomen konden worden op de terugweg, maar die vlieger ging toch even niet op!

Tijdens het borrelen bleek er nog meer muzikaal talent in ons midden: Lauri bleek zeer goed met de trommel overweg te kunnen. De koorleden zagen hier een potentieel koorlid in, maar Pieternel zag dit toch niet zo zitten. Ook Broer gaf nog even een solo-zangoptreden weg. Ja, de sfeer zat er goed in! Helaas begon het op een geven moment flink te regenen en zelfs te onweren. Natuurlijk zaten onze koorleden ook dit keer weer niet voor één gat gevangen; de gezelligheid werd gewoon binnen voortgezet. Om 18.00 uur eindigde officieel deze verrassingstocht; de meeste koorleden vertrokken huiswaarts en een enkeling bleef nog een hapje eten.

Het was weer een supergezellig middag, met dank aan de organisatie. Dus Pieternel & Kitty: nogmaals bedankt voor deze gezellige verrassingstocht!

Marie uit den Elshout

 
 

Op een mooie, tweede, pinksterdag: Oisterwijks smartlappenfestival (28 mei 2012)

   
 

Het weer was ons goed gezind; zon was er in overvloed.

Bij Jonkers verzameld, waar het koor zich weer mooi had uitgedost; de dames hadden er allemaal weer veel werk van gemaakt. Met hoedjes en natuurlijk accessoires in de kleur groen.

Ine had het behoorlijk warm en besloot op advies van de andere dames om haar legging uit doen, wat natuurlijk wel gewaagd was, evenals haar decolleté! Ook de gebroeders Wim & Frank hadden het warm want ze hadden alle twee een korte broek aan (afgesproken?). Alleen was de broek van Wim niet echt de goede kleur, vandaar dat later op de rommelmarkt in Oisterwijk een broek gekocht werd die wel aan de koor-eisen voldeed!

In optocht reden we naar Oisterwijk, een mooie toeristische route. Nadat de auto’s geparkeerd waren, met het nodige gestuntel bij de slagboom, werd gezamenlijk in Cultuurcentrum Tiliander een lekkere koek met koffie of thee genuttigd, wat er bij iedereen wel in ging.

Om half 3 hadden we het eerste optreden, midden in de zon. Dat was natuurlijk wel afzien. Ook was de muziek in het begin niet zo goed te horen, tegen de wind in zingen gaat ons niet zo goed af, zodat het soms niet helemaal gelijk ging. Maar al met al was het wel om aan te horen. Dat we de eerste ronde een liedje minder zongen vonden de meeste zangers niet zo heel erg, want de hitte nodigde uit om snel een lekker drankje te bestellen (daar is ons koor wel goed in!)

Om half 4 de tweede ronde. We hadden daar meer publiek omdat er meerdere cafés in de buurt waren. Dit keer waren de kelen al goed gesmeerd, zodat het ook beter klonk. We moesten wéér één liedje overslaan omdat er een strak tijdschema was. Op naar de volgende borrel!

In de tijd dat we niet hoefden te zingen hadden enkele dames een echt koopje gevonden en voor koopjes is natuurlijk iedere vrouw wel in! Een handtas in lime-groen met zwart voor €1.00; dat is geen geld en kun je natuurlijk niet laten liggen, toch?

Om half 5 de slotronde; een optreden lekker in de schaduw. Alleen Jacques en Christine stonden in de zon, wat natuurlijk wel een beetje zielig was…. . Dat optreden verliep toch wel wat met horten en stoten, maar we kregen behoorlijk wat applaus. Hoe later we optreden, hoe meer applaus we krijgen! Vreemd?

Voor de slot-samenzang gingen we terug naar het cultuurcentrum. Op de trap voor het gebouw traden alle koren nog een keer gezamenlijk op, waarna het bier nog rijkelijk vloeide.

Al met al was het weer een zeer geslaagde dag!

Maria uit d’n Elshout

 
  Koninginnedag 2012: optreden in zorgcentrum Zandley te Drunen
   
  Maandag 30 april stond het zonnetje hoog aan de hemel. Wij gingen met het koor optreden in de Zandley in Drunen.Omdat het Koninginnedag was kregen we bij binnenkomst allemaal een mooie oranje bloem opgespeld, zodat we allemaal goed in oranje-stemming waren.

Voor dat we gingen zingen dronken we eerst een lekker kopje koffie of thee.

Frank kondigde ons koor aan en zo zongen we vóór de pauze een half uur. De mensen van de Zandley genoten van ons gezang én van een heerlijke tompouce. De liedjes werden goed meegezongen. Na een half uur gezongen te hebben had iedereen wel dorst gekregen want het was er erg warm. De pauze werd ook door veel mensen gebruikt om bekenden in de Zandley te begroeten.

Na de pauze konden we er weer tegen aan. Wederom 11 liedjes, waaronder "Amsterdamse Grachten", wat erg mooi klonk!

Jacques' werk nog geroemd omdat hij zo'n groot koor dirigeerde; hij glunderde er van, want met de mensen van de Zandley erbij was het inderdaad een erg groot koor.

Het was een gezellig optreden, we werden erg hartelijk ontvangen waardoor we met een goed gevoel naar huis gingen. Het is zeker voor herhaling vatbaar!

Maria uit d'n Elshout